Δεν πάει άλλο! ΤΩΡΑ μέτρα για την ενίσχυση της πυροπροστασίας

Η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη 1η Ιουνίου κοντά στην κατοικημένη περιοχή του Σχιστού Κορυδαλλού, και απείλησε μέχρι και σπίτια, ανέδειξε για ακόμα μια φορά τις εγκληματικές ευθύνες του κράτους, της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων αλλά και της περιφέρειας και της δημοτικής αρχής για τις τραγικές ελλείψεις και την υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, που έχουν την ευθύνη για τις αποψιλώσεις, τον καθαρισμό των εκτάσεων από ξερόχορτα, σκουπίδια, μπάζα και άλλες υπηρεσίες.

Η αγωνία που ζήσαμε στο Σχιστό Κορυδαλλού, όπως και οι τραγικές εικόνες των πρόσφατων πυρκαγιών στη Βούλα, στον Ασπρόπυργο καθώς και πέρυσι στην καταστροφή της Εύβοιας και σε άλλες περιοχές της Αττικής και της Ελλάδας, είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που έχουν αφήσει έρμαιο το λαό μπροστά στις πυρκαγιές λόγω των ανύπαρκτων μέτρων πρόληψης σε πυροπροστασία και πυρασφάλεια, λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στη Δασική Υπηρεσία.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το αστικό κράτος, από την κυβέρνηση μέχρι τις δημοτικές αρχές, είναι εχθρικό απέναντι στο λαό και τις ανάγκες του, αφού οι ανάγκες του για πρόληψη ενάντια στις πυρκαγιές και πυροπροστασία, συνθλίβονται κάτω από την υποχρηματοδότηση και τη λογική «δεν χρηματοδοτούμε γιατί δεν θα φέρει κέρδη». Την ίδια ώρα το ίδιο κράτος είναι ικανότατο να προωθεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, να προστατεύει τα κέρδη τους και να προωθεί τις μπίζνες τους, όπως στο Δήμο μας (…)

Για αυτό το λόγο, εδώ στην περιοχή του Σχιστού είναι πολλά τα προβλήματα που εδώ και χρόνια δεν έχουν αντιμετωπιστεί με ευθύνη των κυβερνήσεων, δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Ζητήματα που το  ΚΚΕ έχει αναδείξει με ερωτήσεις στη βουλή, όπως και οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοί με τη Λαϊκή Συσπείρωση έχουν αναδείξει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πριν μερικές μέρες σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού:

  • αναδείξαμε το θέμα της έγκαιρης λήψης μέτρων πυροπροστασίας στο Δήμο
  • καταγγείλαμε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Κορυδαλλού όπου ουσιαστικά τα κονδύλια που θα αντλήσει μέσω του Πράσινου Ταμείου θα πάνε για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Δήμο και όχι στις πραγματικές λαϊκές ανάγκες αναβάθμισης περιοχών όπως το Σχιστό, ο Άνω Κορυδαλλός, η Δεξαμενή και άλλες υποβαθμισμένες περιοχές. Δεν υπάρχει κανένα μέτρο για τη θωράκιση και την προστασία, τη μετακίνηση, την ανάγκη για ελεύθερους χώρους, σύγχρονα σχολεία και παιδικούς σταθμούς κλπ.

Δεν πάει άλλο! Καλούμε το λαό της περιοχής να παλέψει μαζί με το ΚΚΕ και να διεκδικήσει ΤΩΡΑ μέτρα για την ενίσχυση της πυροπροστασίας, την ενίσχυση των υποδομών και την κάλυψη των αναγκών.

Συγκεκριμένα, πρέπει άμεσα να γίνουν:

  • καθαρισμός των εκτάσεων από ξερόχορτα, σκουπίδια, απομάκρυνση μπάζων, αποψιλώσεις,
  • έλεγχος στις δεξαμενές να είναι γεμάτες νερό και οι κρουνοί λειτουργικοί, ώστε σε περίπτωση φωτιάς να μπορούν να αξιοποιηθούν.
  • πρόσληψη προσωπικού φύλαξης των χώρων μόνιμου και όχι για 3 μήνες.
  • άμεση ένταξη των περιοχών στο σχέδιο πόλης και δημιουργία δικτύου ύδρευσης, αποχέτευσης
  • έργα υποδομής στην περιοχή, όπως διάνοιξη δρόμων, κατασκευή πεζοδρομίων και πλατειών. 

Για όλα τα παραπάνω πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Ο λαός της περιοχής μπορεί και πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό του από τις εγκληματικές πολιτικές που τον αφήνουν έκθετο στους κινδύνους μιας νέας πυρκαγιάς!

Κομματική Οργάνωση Βάσης Άνω Κορυδαλλού του ΚΚΕ