ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ της Λαϊκης Συσπειρωσης Κορυδαλλου

Εργάτη, Άνεργε, Συνταξιούχε, Αυτοαπασχολούμενε, Νέα και Νέε,

Στις εκλογές στις 18 Μάη κάνε ένα αποφασιστικό βήμα.
Ψήφισε με βάση τα ταξικά σου συμφέροντα – με βάση τις ανάγκες σου.
Ψήφισε για το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου.
Ψήφισε αυτό που πραγματικά πονάει όλους όσους κάνουν τη ζωή σου κόλαση: την κυβέρνηση, την ΕΕ, τους περιφερειάρχες και τους Δημάρχους, αυτούς που υπηρετούν τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοκατασκευαστές.
Ψήφισε αυτό που πραγματικά δίνει ελπίδα και προοπτική για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα.
Στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Κορυδαλλού, δυνάμωσε με την ψήφο σου τη Λαϊκή Συσπείρωση, τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ.
Τα ψηφοδέλτια που συσπειρώνονται κομμουνιστές, αγωνιστές, άνθρωποι του μόχθου, της δουλειάς, που έχουν τις ίδιες αγωνίες, τα ίδια βάσανα με σένα.
Αγωνιστές που παλεύουν στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, στο μαζικό κίνημα, στις Λαϊκές Επιτροπές, στις Επιτροπές Ανέργων. Αγωνιστές που δε συμβιβάζονται, δεν «κιοτεύουν», δεν τα διπλώνουν στα δύσκολα, που δεν φοβούνται να συγκρουστούν με τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας και όσους τους υπηρετούν. Που διεκδικούν:

 • Το δικαίωμα στη δουλειά, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
 • Μέτρα για την προστασία των ανέργων, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
 • Παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, χωρίς τροφεία.
 • Σύγχρονα σχολεία, ελευθέρους χώρους, πολιτισμό και αθλητισμό δωρεάν για όλους.
 • Αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση, προστασία του περιβάλλοντος.
 • Αναβαθμισμένες παροχές για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Μην ξεχνάς!!! Έχεις χορτάσει από τα μεγάλα λόγια, τους δήθεν «ανεξάρτητους», τους νέους «σωτήρες»,  που την επόμενη των εκλογών θα συνεχίσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.
Απόρριψε τους εκλεκτούς της συγκυβέρνησης ΝΔ -ΠΑΣΟΚ στις Περιφέρειες και τους Δήμους. Είναι αυτοί που έβαλαν πλάτη για να περάσουν όλα τα αντεργατικά μέτρα, οι «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις, η εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας.
Η ανάπτυξη που σου τάζουν δεν έχει καμία σχέση με τα δικά σου συμφέροντα, ίσα -ίσα που προϋποθέτει και άλλες θυσίες σε εργατικά -λαϊκά δικαιώματα.

Μην παγιδευτείς στα «ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα» του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι με την ΕΕ, τη λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων. Κοροϊδεύει – αλλάζει θέσεις ανάλογα με το ακροατήριο -άλλα λέει στα σαλόνια των βιομηχάνων και άλλα στο λαό. Άλλα λέει και ψηφίζει στα Περιφερειακά -Δημοτικά συμβούλια, στα σωματεία και άλλα τάζει στους εργαζόμενους.
Έχουν δοκιμαστεί σε θέσεις Δημάρχων. Όπου έχουν εκλεγεί υλοποιούν όλες τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ και της κυβέρνησης. Πανηγύριζαν για τον «Καλλικράτη» και τώρα κλαίνε σαν μετανοημένες «μωρές παρθένες».
Θυμήσου!! Ψήφισαν το μνημόνιο των μνημονίων: το Μάαστριχτ!

Στείλε στο περιθώριο τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, τα μαντρόσκυλα του συστήματος, τους μπράβους του κεφαλαίου. Είναι εγκληματίες, δολοφόνοι, εχθροί του λαού, αντικομμουνιστές.

Μη χάνεις άλλο χρόνο! Στην εργατούπολη του Κορυδαλλού να γεμίσουν οι κάλπες με κόκκινες ψήφους, με τα γαρύφαλλα της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση μέσα και κυρίως έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, έδωσε όλες της τις δυνάμεις για να αντιμετωπίσει την αντιλαϊκή λαίλαπα που εφάρμοσε η διοίκηση του Δήμου (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) και σιγόνταραν όλες οι παρατάξεις που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ.

 • Συγκρούστηκε με τον περιβόητο «Καλλικράτη», όταν οι υπόλοιπες παρατάξεις το διαφήμιζαν και τον εφάρμοζαν κατά γράμμα.
 • Ζήτησε τη μείωση των υπέρογκων δημοτικών τελών, την κατάργηση τους για τους ανέργους και τους ΕΒΕ που αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο στο μαγαζί τους, την κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και την πρόσβαση όλων των παιδιών χωρίς όρους.
 • Κατήγγειλε τις ιδιωτικοποιήσεις και τις αναθέσεις σε εργολάβους, τις απολύσεις των συμβασιούχων στο Δήμο, τη διαθεσιμότητα.
 • Αποκάλυψε στο λαό του Κορυδαλλού ότι το 70% των εσόδων του Δήμου προέρχεται από τους φόρους, τα πρόστιμα και τα χαράτσια που πληρώνει η κάθε λαϊκή οικογένεια. Απαίτησε την επιστροφή όσων χρωστάει το κράτος στους Δήμους – (10 δις ευρώ), όταν ο Δήμαρχος Κορυδαλλού στην ΚΕΔΕ, όπου συμμετέχει μαζί με τους δημάρχους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ, συμφώνησε να κουρευτούν σε 1,7 δις ευρώ. Χάρισαν κυριολεκτικά τα χρήματα του λαού!!!
 • Στήριξε και διεκδίκησε κάθε καθημερινό ζήτημα που αφορούσε τη ζωή των λαϊκών οικογενειών του Κορυδαλλού: ασφάλεια σχολικών κτιρίων, να μην πληρώσουν τα χαράτσια που επέβαλε η Δημοτική αρχή στο κατοίκους στο Κακοσούλι, απομάκρυνση των λατομείων (που χρόνια το ακούμε) και αξιοποίηση του χώρου για το λαό και τη νεολαία, απομάκρυνση του ΚΥΤ (Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης της ΔΕΗ).
 • Διεκδίκησε και διεκδικεί την άμεση απομάκρυνση των φυλακών και ο χώρος να αποδοθεί στο λαό του Κορυδαλλού, για έργα πολιτισμού και αθλητισμού, ελεύθερα και δωρεάν.
 • Αντιπάλεψε την ιδιωτικοποίηση του ΣΙΝΕ Παράδεισος.
 • Στάθηκε δίπλα και υπερασπίστηκε το Σωματείο και τους εργαζόμενους του Δήμου για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, να μην απολυθούν οι σχολικοί φύλακες, για να πληρωθούν οι συμβασιούχοι τα δεδουλευμένα τους.
 • Ήταν στο πλευρό του γονεϊκού κινήματος που απαιτούσε να αποδοθούν τα χρήματα των σχολικών επιτροπών, να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα σχολείο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση μια σημαία είχε ψηλά:
την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Εργάτη, Άνεργε, Συνταξιούχε, Αυτοαπασχολούμενε, Νέα και Νέε,

Η Δημοτική αρχή Κασιμάτη έχει να επιδείξει πλούσιο, αντιλαϊκό έργο. Αξιοποίησε το δουλεμπόριο των αμαρτωλών ΜΚΟ, τις προσλήψεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Αποδέχτηκε τις απολύσεις, τη διαθεσιμότητα, την αξιολόγηση. Προώθησε την πλήρη κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων. Άφησε για μήνες απλήρωτους εργαζόμενους. Για όλα αυτά βρήκε στήριγμα από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Άνοιξε δρόμους για ιδιωτικοποιήσεις ξεκινώντας με την παραχώρηση σε ιδιώτη του ΣΙΝΕ Παράδεισος.
Ανέθεσε τη λειτουργία του Ωδείου σε Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ), προωθώντας την ιδιωτικοποίηση μέσω συνεταιρισμών. Οι δάσκαλοι του ωδείου είναι ουσιαστικά απολυμένοι και παραμένουν απλήρωτοι. Ο πολιτισμός μετατρέπεται ολοκληρωτικά από αγαθό σε εμπόρευμα, αφού τα δίδακτρα είναι επιπέδου ιδιωτικών ωδείων.
Εφάρμοσε τα ευρωπαϊκά προγράμματα που σημαίνουν κολοβές υπηρεσίες με ημερομηνία λήξης, κατακερματίζουν τον ενιαίο, καθολικό και αποκλειστικά κοινωνικό χαρακτήρα τους. Λειτουργούν σαν μπαλώματα στην κρατική αποψίλωση τους.
Διατήρησε την ανταποδοτικότητα με πληρωμές για τις προσφερόμενες υπηρεσίες (τροφεία, πολιτισμό, αθλητισμό).
Συναίνεσε στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Δεν απέδιδε στην ώρα τους τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές για τη λειτουργία των σχολείων.
Αδιαφόρησε και σιώπησε , ενώ το γνώριζε για το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ.
Στο όνομα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, αντι να διεκδικεί, εφάρμοσε τη λογική «να δε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι», με την φιλανθρωπία και την αποδοχή των περιορισμένων απαιτήσεων, την υποβάθμιση των αναγκών στο όνομα του «τι να κάνουμε, αυτή είναι η κατάσταση».

Κορυδαλλιώτη -Κορυδαλλιώτισσα,

Μην εμπιστεύεσαι όσους σήμερα παριστάνουν τάχα τους «ανεξάρτητους» –Δημοπουλος, Μελάς. Είναι στελέχη που προέρχονται από τη σημερινή Δημοτική αρχή, υπήρξαν αντιδήμαρχοι, έχουν υπηρετήσει με νύχια και με δόντια αυτή την πολιτική, την υπηρετούν και σήμερα. Αποδέχονται την ΕΕ, την υποχρηματοδότηση των Δήμων, τις ιδιωτικοποιήσεις, την φορομπηξια, το μοντέλο Δήμος – επιχείρηση.
Αυτά που σου τάζουν είναι μόνο λόγια αφού τα προηγούμενα χρόνια τα ψήφιζαν όλοι μαζί. Προσπαθούν να γίνουν «μαξιλαράκι» της λαϊκής δυσαρέσκειας, για να καταθέσουν την επόμενη των εκλογών την ψήφο σου στο ίδιο σακούλι με αυτή που δήθεν αντιπολιτεύονται.

Μην εμπιστεύεσαι την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ! Όπου ήταν Δήμαρχοι δεν έκαναν τίποτα διαφορετικό από τους Δημάρχους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ. Προσκυνούν την ΕΕ, αποδέχονται τις συμπράξεις Δημοσίου -Ιδιωτικού Τομέα, τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης (8μηνα, 5μηνα). Άλλα λένε και ψηφίζουν στα Δημοτικά Συμβούλια και άλλα στο λαό του Κορυδαλλού. Η λεγόμενη «υγιής επιχειρηματικότητα» που υποστηρίζουν, σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις. Άλλωστε αποδέχονται το Δήμο -επιχείρηση, στήριξαν τις δράσεις της Δημοτικής Κατασκευαστικής Επιχείρησης Κορυδαλλού ΑΕ.

Στα Δημοτικά Συμβούλια:

 • Ψήφισαν λευκό στην πρόταση του Σωματείου των εργαζομένων και της Λαϊκής Συσπείρωσης για μόνιμη και σταθερή εργασία.
 • Αποδέχτηκαν την ίδρυση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων που παραδίνουν τις κοινωνικές υπηρεσίες που ως τώρα παρέχονταν από το Δημο σε ιδιώτες μέσω συνεταιρισμών, με το ανάλογο «αντίτιμο» για τους Δημότες.
 • Δεν είπαν κουβέντα για τις πεντάμηνες δουλεμπορικές συμβάσεις των ΜΚΟ, δηλαδή εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, όπως να γραφτούν μετά τη λήξη της σύμβασης και να επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ, να παίρνουν άδειες ασθενείας, τοκετού και λοχείας.
 • Η κριτική τους για τον προϋπολογισμό είναι κενή. Κρύβουν ότι είναι ενταγμένος στα πλαίσια της στρατηγικής της ΕΕ.
 • Την ώρα που διαμαρτύρονται για την περικοπή της κρατικής επιχορήγησης προς τους Δήμους, την ίδια ώρα συμμετείχαν στην ΚΕΔΕ για το κούρεμα των παρακρατηθέντων από το λαό, για να πάρουν οι Δήμοι και μάλιστα σε δόσεις 1,7 δις από 10 δις ευρώ.
 • Μιλάνε όλο για τα μνημόνια, αλλά την ίδια στιγμή ψήφιζαν όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα που τα υλοποιούν.

Μην εμπιστεύεσαι την παράταξη «Πρώτη πόλη» (Διάκος). Είναι πλήρως εξαρτημένος από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Υπήρξε αντιδήμαρχος της σημερινής δημοτικής αρχής. Ψήφισε όλα όσα έφερνε στο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα πολλές φορές υπερθεμάτιζε.

Κορυδαλλιώτη -Κορυδαλλιώτισσα
Εμπιστεύσου τους κομμουνιστές, τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δημο Κορυδαλλού. Ξέρεις από την πείρα σου ότι δε θα σε προδώσουν, δεν μπαίνουν σε παζάρια και συναλλαγές πίσω από κλειστές πόρτες.

Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα γυρίσει απέναντι σου την επόμενη των εκλογών. Σημαίνει μεγαλύτερη δύναμη για το λαό, ενίσχυση της αγωνιστικής ανιδιοτέλειας, της συνέπειας λόγων και έργων.
Σημαίνει:
Πιο δυνατή η πάλη των εργαζομένων του Δήμου, για να μην απολυθούν, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, που συνεπάγεται και υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες στους δημότες.
Πιο δυνατή η πάλη του άνεργου για επίδομα ανεργίας, ασφαλιστική κάλυψη – για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη.
Πιο δυνατός ο αγώνας του μικροεπαγγελματία, κόντρα στους φόρους και τα χαράτσια που δεν έχουν τελειωμό.
Ψήφισε αυτούς που δε θα σταματήσουν να διεκδικούν τα αυτονόητα για κάθε λαϊκή οικογένεια: κέντρα υγείας – σύγχρονα και ασφαλή σχολεία και παιδικούς σταθμούς – ελευθέρους χώρους – πολιτισμό και αθλητισμό για το λαό του Κορυδαλλού.
Ψήφισε με ένα και μοναδικό κριτήριο τη ζωή σου και τις ανάγκες σου.

Στις 18 Μάη ο Κορυδαλλός ψηφίζει Λαϊκή Συσπείρωση.

Η διακήρυξη σε εκτυπώσιμη μορφή

Advertisements