Για την επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης στο δήμο Κορυδαλλού

Ο δήμος Κορυδαλλού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι επιβαρυμένος με πάρα πολλά κρούσματα κορονοϊού. H ανησυχία και ανασφάλεια των δημοτών της περιοχής μας επιτείνεται από την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων προστασίας γεγονός που δημιουργεί το έδαφος για την επέκταση της πανδημίας.
Εδώ και ένα χρόνο από την εμφάνιση  της πανδημίας η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπισή της, αφού δεν προχώρησε σε ουσιαστική ενίσχυση του  υποστελεχωμένου  συστήματος υγείας. Οι εξαγγελίες για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, οι περαιτέρω μονάδες ΜΕΘ και  ο πολλαπλασιασμός των κλινών έμειναν στα χαρτιά αφού το αστικό σύστημα και η κυβέρνηση του επέλεξε για ακόμα μια φορά, αξιοποιώντας την πανδημία ,να ρίξει στο λαό το βάρος της ατομική ευθύνης, να επενδύσει  στο φόβο  και τα τηλεοπτικά σποτ. Ταυτόχρονα στήριξε με νέα μέτρα την καπιταλιστική κερδοφορία , τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους κλινικάρχες .  Η υποστήριξη των γιατρών  και των νοσηλευτών  εξαντλήθηκε στα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια.

Εδώ και πολλά χρόνια προχωράει ολοταχώς η ολοένα και μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της υγείας αφού οι υπηρεσίες της γίνονται ανταποδοτικές. Ο πρωθυπουργός ακριβώς ένα χρόνο πριν μας κάλεσε να αναδείξουμε την ατομική μας ευθύνη για  να νικηθεί ο κορονοϊός, χωρίς να απαντήσει στο ερώτημα αν η προσωπική υπευθυνότητα και ο αυτοπεριορισμός είναι αρκετός για να θεωρηθεί ότι έχουμε ένα σύγχρονο  σύστημα υγείας επαρκώς στελεχωμένο και με υποδομές .
Οι δήθεν νέες κλίνες για covid αφαιρούνται από τις υφιστάμενες ενώ το ήδη υποστελεχωμένο προσωπικό εξακολουθεί να μην υποστηρίζεται , μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου με σοβαρές συνέπειες στην αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών.

Η διοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Στο δήμο μας εδώ και ένα χρόνο το μόνο που κάνει είναι να μετατοπίζει τις ευθύνες, αφού επικαλείται και εκείνη την υπευθυνότητα των πολιτών την τήρηση των μέτρων οδηγιών και του ΕΟΔΥ χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο και να διεκδικεί ουσιαστικές λύσεις από την κυβέρνηση.
Δεν πραγματοποιούνται  μαζικά test και δεν γίνονται ουσιαστικές ιχνηλατήσεις των επαφών , ενώ πολλοί δημότες αφήνονται αβοήθητοι να ψάχνουν μόνοι τους για τεστ με δικά τους έξοδα.
Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε   τη δημοτική αρχή να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας την υγεία των πολιτών.

Απαιτούμε:
• Να κληθεί άμεσα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να προχωρήσει σε μαζικά test των δημοτών στα σούπερ μάρκετ, στις λαϊκές αγορές
• Διεκδίκηση της αποφασιστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού ,των υποδομών , ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας με άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας
•  Μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους. Σε περιπτώσεις νέων κρουσμάτων να γίνεται μοριακό τεστ σε όλους τους εργαζόμενους που ήταν σε επαφή και εργάζονται στους ίδιους χώρους
• Βελτίωση των συνθηκών στα μέσα μαζικής μεταφοράς με αγορά νέων οχημάτων και πρόσληψη προσωπικού προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά των επιβατών
•  Συχνές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς
•  Χορήγηση στους εργαζόμενους των εξειδικευμένων μέσων προστασίας για  covid 19

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Παπουτσιδάκη Ελευθερία
Σιόντορος Παύλος
Ζερβός Τάσος
Αναστασόπουλος Αντρέας
Καλιακάτσος Νίκος