Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης

Με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του άνεργου μεταλλεργάτη και αντιφασίστα μουσικού, Παύλου Φύσσα

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του άνεργου μεταλλεργάτη και αντιφασίστα μουσικού, Παύλου Φύσσα, δηλώνει ότι θα στηρίξει δράσεις του μαζικού κινήματος και την πάλη ενάντια στη ναζιστική εγκληματική ιδεολογία, που πρεσβεύει η οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Δηλώνει ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να έχουν κανένα προνόμιο, καμία διευκόλυνση στην προπαγάνδα της πιο μαύρης και εγκληματικής ιδεολογίας. Η απομόνωση της θα γίνεται πράξη.

Η δολοφονία του Παύλου Φυσσα τη νύχτα της 17ης προς 18η Σεπτέμβρη του 2013, επιβεβαίωσε με τραγικό τρόπο το πραγματικό εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Είχαν προηγηθεί πολλές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών εργατών, αγωνιστών, ενώ λίγες μέρες πριν είχε γίνει δολοφονική επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Είναι πρόκληση η στάση και το θράσος των στελεχών της Χρυσής Αυγής, που παρουσιάζονται ως δήθεν κυνηγημένοι, ως δήθεν αθώοι.

Γιατί και στοιχεία αδιάσειστα υπάρχουν, ενώ και η ίδια η ναζιστική ιδεολογία, που καλλιεργεί το μίσος, τον αντικομμουνισμό, το ρατσισμό οδηγεί σε εγκληματικές πράξεις, όπως αποδεικνύει και η ιστορία.

Η φασιστική Χρυσή Αυγή έχει ρόλο και αυτός είναι το πώς θα χτυπηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα, πως θα αξιοποιηθεί κάθε μορφή οργανωμένης αντίδρασης και αντίστασης απέναντι στη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου.

Ο ίδιος ο λαός, οι οργανώσεις, το μαζικό κίνημα πρέπει με τη δράση τους να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή, να δείξουν ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας. Να πάρουν μέτρα για να μαθαίνει η νέα γενιά την ιστορία, τα γεγονότα, να βλέπει το πραγματικό αποκρουστικό πρόσωπο του ναζισμού. Πρέπει οι νοσταλγοί του Χίτλερ να μην έχουν τόπο να σταθούν.

Απομονώνουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής από κάθε εργασιακό χώρο, σχολείο, γειτονιά. Δυναμώνουμε την ταξική αλληλεγγύη απέναντι σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε άνθρωπο που υποφέρει από την καπιταλιστική κρίση. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στους μετανάστες εργάτες.

Καλούμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη και ώρα 18:00, στην πλατεία Ζαρντέν,

στην Αμφιάλη, που με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φυσσα θα διατρανώσουμε ότι

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

lsk

Advertisements