Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Κορυδαλλού: Πλαίσιο πάλης για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας- Διεκδικήσεις και μέτρα για την προστασία των ανέργων

LS-G

Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Κορυδαλλού

Πλαίσιο πάλης για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας- Διεκδικήσεις και μέτρα για την προστασία των ανέργων

Το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας έχει οδηγήσει χιλιάδες οικογένειες και στον Κορυδαλλό στην απόγνωση.

Η καπιταλιστική κρίση γιγάντωσε την ήδη μεγάλη ανεργία που υπήρχε και πριν το 2009.

Η πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της ΕΕ, που φορτώνει την κρίση στους εργαζόμενους και το λαό αναγκάζει χιλιάδες ανέργους να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, να τα βγάζουν πολύ δύσκολα πέρα, να βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης. Την ίδια στιγμή νέα μέτρα έρχονται, που κάνουν δυσοίωνη την προοπτική.

Για την ανεργία δε φταίνε οι άνεργοι, δεν έχουν δημιουργήσει αυτοί την κρίση. Είναι θύματα μιας αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, θύματα του ευρωμονόδρομου και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, που έχουν στηρίξει όλα τα άλλα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ.

Η δημοτική αρχή του Κορυδαλλού δεν είναι άμοιρη ευθυνών, στηρίζει τη σημερινή πολιτική γραμμή που εφαρμόζεται, την εξειδικεύει στο δήμο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κορυδαλλού θέτει στους εργαζόμενους και το λαό του Κορυδαλλού πλαίσιο πάλης και διεκδίκησης, που δε λύνει το πρόβλημα της ανεργίας, όμως μπορεί να δώσει ανακούφιση στις βασανισμένες οικογένειες των ανέργων. Να γίνει υπόθεση λαϊκής πάλης, και μαζί με τα άλλα αιτήματα του ταξικού κινήματος, να υπάρξει μια στοιχειώδης βελτίωση, να υπάρξουν όροι για ζωή με αξιοπρέπεια.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτών των αιτημάτων. Αιτήματα που αποτελούν προτεραιότητα για τους 4 δήμους στους οποίους η Λαϊκή Συσπείρωση ασκεί διοίκηση, όπως ανέφεραν και οι κομμουνιστές δήμαρχοι στις πρώτες τους δηλώσεις.

Συγκεκριμένα διεκδικούμε από τη δημοτική αρχή:

  • Να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη για τους άνεργους, να μειωθούν για τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Να μην περάσει κανένα σχέδιο για αύξησή τους, που προετοιμάζει η δημοτική αρχή.
  • Να διεκδικηθεί και να δοθεί έκτακτο κονδύλι στους Δήμους για τη σίτιση των παιδιών στα σχολεία.

Απαιτούμε η δημοτική αρχή να διεκδικήσει από την κυβέρνηση:

  • Να καταργηθεί ο φόρος στα καύσιμα για το πετρέλαιο θέρμανσης και για το φυσικό αέριο, σε όλες τις κοινωνικές δομές και ειδικά στα σχολεία. Να δοθεί χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές, κανένα σχολείο να μη μείνει παγωμένο, να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων.
  • Δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία, όσον αφορά την περιοχή του Σχιστού.
  • Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Να γίνονται όλα τα παιδιά δεκτά.
  • Να αναγνωριστούν σε όλους τους εργαζόμενους στα προγράμματα απασχόλησης (5μηνα, ΜΚΟ) πλήρεις συνδικαλιστικές κα δημοκρατικές ελευθερίες. Να ισχύει το γενικότερο πλαίσιο του νόμου 332/204 για αναλογικό δικαίωμα άδειας καθώς και γενικές και ειδικές διατάξεις του ΙΚΑ για δικαίωμα σε άδεια ασθενείας, μητρότητας και λοχείας. Είναι εργαζόμενοι και όχι «ωφελούμενοι». Πληρωμή κάθε μήνα. Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Έκτακτη ενίσχυση Δήμων για την κάλυψη επειγουσών αναγκών στη στήριξη ανέργων οικογενειών.

lsk

Advertisements