Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κορυδαλλού για το Σχιστό

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κορυδαλλού

 

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες του Σχιστού, των εκτός σχεδίου περιοχών στον Άγιο Νικόλα και το Πανόραμα

Χρόνια τώρα οι περιοχές του Άγιου Νικόλα και του Πανοράματος ζουν με χαρακτηριστικό τρόπο την υποβάθμιση και την παντελή εγκατάλειψή τους. Τρεις γενιές έχουν περάσει μέσα στις πιο άθλιες συνθήκες, χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί. Η ένταξη στο σχέδιο έχει εγκαταλειφθεί, καμιά στοιχειώδης υποδομή δεν υπάρχει (ύδρευση, αποχέτευση, δρόμοι κλπ). Ως πότε θα υπάρχει αυτή η κατάσταση;

Τα τελευταία μάλιστα χρόνια έχει προστεθεί και το ζήτημα της ασφάλειας των κατοίκων, με κλοπές, βιαιοπραγίες, ηχορύπανση, ανεξέλεγκτες καταπατήσεις που έχουν κάνει τη ζωή στην περιοχή ασφυκτική.

Όλα αυτά είναι συνέπεια μια πολιτικής από κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές, αλλά και άλλους εμπλεκόμενους φορείς (αστυνομία, πολεοδομία, δασαρχείο κλπ) που έχουν αφήσει στη μοίρα τους αυτές τις περιοχές.

Τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο, με προοπτική ανεξέλεγκτη και με το να διαμορφώνεται κλίμα σύγκρουσης μερίδας των κατοίκων με την κοινότητα των Ρομά.

Η πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και η απόφαση που πάρθηκε για δημιουργία επιτροπής από κατοίκους και θεσμικά όργανα όσο θετική και αν είναι δεν αποτελεί επαρκή όρο για να λυθούν τόσο σοβαρά και χρόνια προβλήματα. Όπως δεν είναι λύση και οι κραυγές για πογκρόμ ενάντια στους Ρομά που θα δημιουργήσει νέα προβλήματα και επικίνδυνες καταστάσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους να δουν με περίσκεψη τις προτάσεις της. Δεν έχει αυταπάτες ότι θα γίνουν όλα καλά, όμως μια σειρά ζητήματα που μπορούν να οδηγήσουν σε λύση προβλημάτων μπορούν να γίνουν.

  • Πρώτα από όλα προέχει η ένταξη των περιοχών στο σχέδιο πόλης. Τα δήθεν συνταγματικά κωλύματα είναι πρόσχημα, όταν έχουν κάνει δεκάδες αποχαρακτηρισμούς σε όλη τη χώρα και σχεδιάζουν κι άλλους για να εξυπηρετείται το κεφάλαιο.
  • Άμεση δημιουργία δικτύου ύδρευσης για κάθε κατοικία. Δημιουργία αποχετευτικού δικτύου.
  • Κινητοποίηση από την ίδια την πολιτεία για παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα (κοινωνικά, οικονομικά). Δραστηριοποίηση όλων των φορέων (αστυνομία, πολεοδομία, δασαρχείο) με βάση την ευθύνη τους.
  • Η επιτροπή που δημιουργήθηκε να είναι μόνιμη και όχι ευκαιριακή. Να κινητοποιηθούν όλες οι υπηρεσίες του δήμου και όχι μόνο για την ένταξη της κοινότητας των Ρομά.
  • Να αξιοποιηθούν προγράμματα που υπάρχουν για την ενσωμάτωση των Ρομά.
  • Συνεργασία με τα θεσμικά όργανα των Ρομά και συμμετοχή τους στην επιτροπή που υπάρχει.
  • Ειδική μέριμνα για τους άνεργους με έκτακτο επίδομα.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη μέχρι να μπουν στο σχέδιο οι περιοχές
  • Διεκδίκηση έργων υποδομής (δρόμοι, πλατείες κλπ)

lsk

Advertisements