Η ομιλία της υποψήφιας Δημάρχου Ελευθερίας Παπουτσιδάκη

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Φίλες και φίλοι,

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, 10 μέρες πριν την έναρξη της τριπλής εκλογικής μάχης της 18 Μάη. Και δεν επιλέξαμε, όπως θα μπορούσαμε, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που με εμπιστοσύνη οι Κορυδαλλιώτες μας έδωσαν στις προηγούμενες εκλογές, να κάνουμε τη συγκέντρωσή μας παραμονή των εκλογών για τον εξής λόγο θέσης και στάσης.

Εμείς οι κομμουνιστές και όσοι βρίσκονται στο πλευρό μας, δεν είδαμε ποτέ τη λύση, την έξοδο από τα λαϊκά βάσανα στο αποτέλεσμα που θα δώσει η κάλπη. Την επομένη των εκλογών, όποιοι και να έρθουν, δεν θα φύγει η φτώχεια, η ανεργία, οι πετσοκομμένοι μισθοί και οι συντάξεις, η τραγική κατάσταση σε υγεία – παιδεία – πρόνοια, που βιώνει ο λαός μας.

Εμείς και από αυτή τη συγκέντρωση, σταθμό μάχης κι αυτή, σαλπίζουμε το μήνυμα που πρέπει να διατρέχει τις επόμενες μέρες τη δράση μας, όπου κι αν βρεθούμε, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στο χέρι: Δώσε ψήφο που την επομένη των εκλογών θα δώσει δύναμη και προοπτική για το λαό, για να αντισταθεί, να αντεπιτεθεί, να διεκδικήσει αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του, στο μέλλον που ονειρεύεται για εκείνον και τα παιδιά του.

Δώσε δύναμη στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης γιατί είναι ένα διαφορετικό ψηφοδέλτιο. Είναι το ψηφοδέλτιο που χρωματίζεται περήφανα από το κόκκινο χρώμα του ΚΚΕ. Δεν είναι ένας ακόμα δήθεν «ανεξάρτητος», δήθεν «άχρωμος» και άοσμος συνδυασμός, όπως όλοι οι άλλοι που εμφανίζονται σαν σωτήρες για να συνεχίσουν την επόμενη μέρα την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν και στήριξαν όλο το προηγούμενο διάστημα, με το άλλοθι της λαϊκής ψήφου που εγκλώβισαν κάτω από τις ανεξάρτητες φτερούγες τους.

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι διαφορετικό και για έναν ακόμη λόγο. Απαρτίζεται από κομμουνιστές, αγωνιστές, ανθρώπους του μόχθου, εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, νέους που έχουν τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια βάσανα με σένα. Απαρτίζεται από ανθρώπους που δεν συμβιβάστηκαν, που αντιπάλεψαν την ηττοπάθεια και την μοιρολατρία, ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στους αγώνες του λαού μας, στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, στο μαζικό κίνημα, στα σχολεία, στις λαϊκές επιτροπές, στις επιτροπές ανέργων. Είναι αγωνιστές που δεν μπορούν να τους «βάλουν στο χέρι», που δεν «κιοτεύουν», δεν συμβιβάζονται, δεν φοβούνται να συγκρουστούν μ’ αυτούς που πραγματικά ευθύνονται για τα βάσανα της λαϊκής οικογένειας και όχι μόνο, συγκρούονται με το εκάστοτε πολιτικό προσωπικό τους, συγκρούονται με τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, διεκδικώντας μέτρα ανακούφισης για το σήμερα, βάζοντας ταυτόχρονα πλάτη για να οργανωθεί ο λαός μας και να κατακτήσει τη ζωή που του αξίζει.

Είναι αγωνιστές που δεν μοιράζουν προεκλογικές διαφημιστικές καρτούλες και δεν ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ σε πολυτελή ιλουστρασιόν φυλλάδια. Με ανιδιοτέλεια και σεμνότητα δίνουν τη μάχη, όχι προσδοκώντας καρέκλες και οφίτσια, αλλά παλεύοντας σε όποιο μετερίζι βρεθεί ο καθένας και έτσι όλοι μαζί σαν μια γροθιά, θα αγωνιστούν και την επομένη.

Το ίδιο έκανε πράξη η Λαϊκή Συσπείρωση έως σήμερα. Κοιτάμε το λαό του Κορυδαλλού στα μάτια. Τιμήσαμε την ψήφο που μας δόθηκε.

Η Λαϊκή Συσπείρωση μέσα και κυρίως έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, μέσα στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, έδωσε όλες τις δυνάμεις της για ν’ αντιμετωπιστεί η αντιλαϊκή λαίλαπα που εφάρμοσεη «ανεξάρτητη» σήμερα διοίκηση του Δήμου, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ αλλά και της Ν.Δ. και σιγοντάρισαν όλες οι άλλες παρατάξεις που πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε.

Συγκρουστήκαμε με τον περιβόητο «Καλλικράτη», ταφόπλακα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν όλοι μαζί ζητωκραύγαζαν, αποκαλύπτοντας ότι την μετατρέπει σε μακρύ χέρι του κράτους στην εφαρμογή της πολιτικής του, που τσακίζει τη ζωή του λαού μας, με ασφυκτική εποπτεία, ώστε να διασφαλίζεται η αφαίμαξη των λαϊκών νοικοκυριών, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Απαιτήσαμε μείωση των υπέρογκων δημοτικών τελών και κατάργησή τους για τους ανέργους, τα Α.Μ.Ε.Α., τους επαγγελματοβιοτέχνες που βάζουν λουκέτο στα μαγαζιά τους. Μας κατηγορούσαν για λαϊκιστές, όταν σήμερα ψευδώς διαφημίζουν μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών την προηγούμενη τετραετία.

Απαιτήσαμε κατάργηση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς και πρόσβαση όλων των παιδιών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ήμασταν και πάλι λαϊκιστές. Έτσι εννοούν την κοινωνική πολιτική που διαφημίζουν.

Καταγγείλαμε τις ιδιωτικοποιήσεις, με όποια μορφή, είτε άμεσα όπως με την ιδιωτικοποίηση του «Σινέ Παράδεισος», είτε μέσω σύμπραξης με ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, όπως έγινε με το Δημοτικό Ωδείο, που σήμερα πληρώνουν οι γονείς όσο και στα ιδιωτικά Ωδεία, ενώ οι επιχειρηματίες – εργαζόμενοι, παραμένουν απλήρωτοι. Με το εργαλείο των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, και όχι μόνο, θα προχωρήσουν αμέσως μετά τις εκλογές στην παράδοση της υπηρεσίας του πρασίνου, της καθαριότητας, της αυτεπιστασίας, της Βοήθειας στο Σπίτι, μια και οι ανάγκες μας είναι πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο και περιττό βάρος, κόστος για τη διοίκηση του Δήμου, που πρέπει να μεταφερθεί στις άδειες τσέπες του λαϊκού νοικοκυριού.

Αποκαλύψαμε πώς εφαρμόστηκε μέχρι κεραίας η αντιλαϊκή πολιτική και στα οικονομικά του Δήμου. Είναι αποκαλυπτικό, το 70% των εσόδων του προέρχεται από φόρους, τέλη, πρόστιμα και χαράτσια. Την ώρα που σηκώνει η νυν δημοτική αρχή τη σημαία της υποχρηματοδότησης των Δήμων, με σιγοντάρισμα στο κλαψούρισμα απ’ όλες τις άλλες δημοτικές παρατάξεις και συνδυασμούς, αποκρύπτει πως ο Δήμαρχος Κορυδαλλού στην ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων), μαζί με τους Δημάρχους που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, συμφώνησε στο κούρεμα των παρακρατηθέντων πόρων που οφείλει το κράτος στους Δήμους, στο 1,7 δις από 10 που χρωστούνται και μάλιστα σε 8 δόσεις. Συμφώνησαν δηλαδή στην κυριολεξία να χαρίσουν τα λεφτά του λαού μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδίκησε κάθε καθημερινό ζήτημα που αφορούσε τη ζωή των λαϊκών οικογενειών: Ασφάλεια σχολικών κτιρίων, απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που αγκάλιαζαν σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς, απομάκρυνση των λατομείων και αξιοποίηση του χώρου για το λαό και τη νεολαία, για ελεύθερους χώρους άθλησης και πολιτισμού, για απομάκρυνση του ΚΥΤ, που παρανόμως δεν κατεδαφίζεται, για να φύγουν οι φυλακές που ακόμα μένουν, για να μην πληρώσουν τα χαράτσια του Δήμου οι κάτοικοι στο Κακοσούλι, γιατί τα σπίτια τους πήραν λέει υπεραξία, επειδή φτιάχτηκε πλατεία (έτσι εννοούν το δικαίωμα στη σύγχρονη λαϊκή στέγη και σε υποδομές αναψυχής).

Καταγγείλαμε τις απολύσεις, τη διαθεσιμότητα που περιμένει τους εργαζόμενους την επόμενη των εκλογών.

Σταθήκαμε στο πλευρό του Σωματείου των εργαζομένων του Δήμου, στους αγώνες τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για να μην απολυθούν οι σχολικοί φύλακες, για να πληρωθούν οι συμβασιούχοι τα δεδουλευμένα τους.

Η θέση μας ήταν πράγματι πάγια και σταθερή, χωρίς ταλαντεύσεις και τυχοδιωκτισμούς, απέναντι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στα 2μηνα, τα 5μηνα, τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους από Μ.Κ.Ο, το δουλεμπόριο των σύγχρονων σκλάβων «ωφελούμενων» εργαζόμενων, χωρίς δικαιώματα.

Διεκδικήσαμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Κρατήσαμε αυτή τη στάση από τη θέση μας στο πλευρό της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του λαού μας και όχι τυχοδιωκτικά, όπως έπραξε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Κορυδαλλό, το «Πάμε Αλλιώς», που ψήφισε λευκό για να ‘ναι και με τον «χωροφύλαξ» και με τον «αστυφύλαξ». Πιστή στην προσπάθειά της να εγκλωβίσει το λαό μας στη λογική του μικρότερου κακού, των μειωμένων απαιτήσεων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση πάλεψε στο πλευρό του γονεϊκού κινήματος για την άμεση απόδοση των χρημάτων των σχολικών επιτροπών, που παρακρατούνταν και αποδίδονταν με μεγάλη καθυστέρηση, όταν οι ανάγκες των σχολείων ήταν εκρηκτικές. Παλέψαμε για να μην κλείσει και να μην συγχωνευθεί κανένα σχολείο. Απαιτήσαμε την κατασκευή νέων σχολείων για να λείψουν τα τριτοκοσμικά φαινόμενα των 10 containers που στάζουν όταν βρέχει στο 4ο – 5ο Γυμνάσιο, για νέο γυμνάσιο και δημοτικό στην περιοχή του Άνω Κορυδαλλού, για αξιοποίηση χαρακτηρισμένων ήδη σχολικών κτιρίων από τις δημοτικές αρχές των Μαλαγαρδή και Θεμελή, για ανέγερση σχολείων. Τη διεκδίκηση νέων χώρων στο κέντρο του Κορυδαλλού, ώστε να εγκαταλειφθούν επικίνδυνα για την ασφάλεια των μαθητών σχολικά κτίρια, που δεν δείχνουν οι ιλουστρασιόν φωτογραφίες στα φυλλάδια του κ. Κασιμάτη, εκεί όπου εμφανίζεται ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός, αλλά κουβέντα για τους 6 που έκλεισαν, για γιοφύρια της Άρτας, που διαρκώς ψήφιζε παρατάσεις ολοκλήρωσής τους στα Δημοτικά Συμβούλια, παίζοντας με τα νεύρα γονιών και μαθητών.

Παρουσιάζει επίσης τη μακέτα του Ειδικού Σχολείου, που το κόμμα μας έχει καταθέσει σειρά επερωτήσεων στη Βουλή, για την ανέγερσή του, ενώ τα παιδιά είναι ακόμα σε containers.

Διεκδικούσαμε σταθερά τα χρήματα του ΕΣΠΑ να διατίθενται όχι για έργα βιτρίνας, αλλά με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, για σχολεία, χώρους άθλησης, πολιτισμού, ελεύθερους και δωρεάν για όλους, για αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση μια σημαία είχε ψηλά: Την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και αυτή θα έχει πάντα, γιατί ο δρόμος της είναι ο δρόμος του ΚΚΕ, αυτός που περπάτησαν κομμουνιστές Δήμαρχοι στον Κορυδαλλό, όπως ο Μήτσος Μαλαγαρδής, που πάλεψε στο πλάι του λαού του Κορυδαλλού, που με του αγώνες του κέρδισε τις υποδομές που υπάρχουν για σχολεία, για ελεύθερους χώρους, χώρους άθλησης, τα 88 στρέμματα, το άσυλο, αντιπλημμυρικά και τόσα άλλα.

Αυτή την παρακαταθήκη προσπαθούν να καπηλευθούν σήμερα οι «δήθεν» αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ στον Κορυδαλλό και ο συνδυασμός «Πάμε Αλλιώς» της Κ. Κυλάκου. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, λένε στους Κορυδαλλιώτες μέσα από τα έντυπά τους, ότι επειδή κάποια ναυάγια της ταξικής πάλης ξεβράστηκαν στα ψηφοδέλτιά τους, πήραν μαζί τους, εκτός από το τομάρι τους και την προσφορά των συνδυασμών και των δημοτικών αρχών που στήριξε το ΚΚΕ. Δεν λένε ότι βρέθηκαν κάτω από τις ροζ σημαιούλες του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί απεμπόλησαν (έχασαν) τα ιδανικά και τα οράματα για ένα αύριο του λαού μας, όπου αυτός θα είναι ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγει και θα σχεδιάζει μια ζωή στο ύψος των ονείρων του, μακριά από κάθε λογής σωτήρες, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την ψήφο του, σαν σκαλοπάτι για να φτάσουν στο Μαξίμου και σαν εγγυητική επιστολή στα αφεντικά τους στην Ε.Ε., της οποίας το εικονοστάσι προσκυνούν νύχτα μέρα.

Οι Κορυδαλλιώτες έχουν μνήμη. Κάθε δρόμος, κάθε νεραντζιά στον κορυδαλλό έχει στη λαϊκή συνείδηση τη σφραγίδα της δημοτικής αρχής του Κομμουνιστή Δημάρχου, που δεν αγκαλιάστηκε με τον ΣΕΒ και δεν υποκλίθηκε στην τότε ΕΟΚ και τα αφεντικά της, αλλά έδωσε όλες τις δυνάμεις στην ενίσχυση του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Εδώ αισθάνομαι την ανάγκη να αποτίσω φόρο τιμής στην σ/φισσα Βάσω Βιτετζάκη, που δεν είναι σήμερα κοντά μας, αλλά η στάση της ζωής της, είναι φωτεινός φάρος για όλους μας.

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

Οι υπόλοιποι συνδυασμοί στον Κορυδαλλό, που σήμερα ζητούν την ψήφο σου, δεν έδωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα εξετάσεις στην στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής που γονάτισε τα λαϊκά νοικοκυριά. Συμπορεύτηκαν στη λογική του Ευρωμονόδρομου, στη δημιουργία ψεύτικων διλημμάτων, στη δαιμονοποίηση της πρόνοιας, για να ξεχάσουμε πως όλοι μαζί στηρίζοντας την Ε.Ε. στηρίζουν μνημόνια διαρκείας για το λαό.

Σήμερα η δημοτική αρχή του κ. Κασιμάτη, προβάλλει ως ανεξάρτητη και έμπειρη δύναμη. Έχει πραγματικά πλούσια εμπειρία στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Δεν προήλθε από παρθενογένεση. Ήταν από τους πρώτους Δήμους που το ΠΑΣΟΚ έδωσε στήριξη στις προηγούμενες εκλογές. Σήμερα, με το ανεξάρτητο προφίλ, εγκλωβίζει ευκολότερα, αλλά δεν μπορεί να ξεπλύνει την ευθύνη για την πολιτική που εφάρμοσε, που όχι μόνο ανεξάρτητη δεν ήταν, αλλά βαθειά εξαρτημένη από την πολιτική που σχεδιάζεται στα επιτελεία της Ε.Ε. και των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Να ποιά είναι τα έργα του:

Προώθησε την πλήρη κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων. Στήριγμά του βέβαια και οι άλλες δυνάμεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε υπερψηφίζοντας, είτε κάποιοι «αριστεροί», ψηφίζοντας λευκό.

Αθλητισμός και πολιτισμός, μέσα από τις δομές του Δήμου αντιμετωπίστηκαν σαν εμπόρευμα, όπου ο δημότης βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη, πράγμα για το οποίο δεν κάνει λόγο ο νυν Δήμαρχος στο ιλουστρασιόν φυλλάδιό του, αφού κλείνει την ανταποδοτικότητα σε όλες τις πτώσεις.

Στήριξε την ίδρυση ΣΕΚ (Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης), βάζοντας πλάτη στην πολιτική της Ε.Ε. που ζητά φτηνό εργατικό δυναμικό, χαμηλής κατάρτισης, ευέλικτο, δηλ. διαρκώς επανακαταρτιζόμενο, για να αυξάνουν οι επιχειρηματίες την κερδοφορία τους. Έτσι στάθηκε απέναντι στο πάγιο αίτημα του κινήματος στην παιδεία, για 12χρονο ενιαίο υποχρεωτικό σχολείο και επαγγελματική εκπαίδευση που θα ακολουθεί, στέλνοντας τα παιδιά μας στην απλήρωτη εργασία, στη μαθητεία, μ’ ένα χαρτί ψευτοκατάρτισης στο χέρι, χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, μια ζωή στα πλοκάμια της «δια βίου μάθησης», για να βρίσκει ένα μεροκάματο.

Η νυν δημοτική αρχή εφάρμοσε σειρά ευρωπαϊκών προγραμμάτων που οδηγούν σε κολοβές υπηρεσίες με ημερομηνία λήξης. Οι ανάγκες μας όμως θα παραμείνουν οι ίδιες και όταν τα προγράμματα θα ‘χουν λήξει. Τότε τι; Κι εκεί ξεφυτρώνουν τα δίκτυα αλληλεγγύης. Ενώ η σημερινή δημοτική αρχή στήριξε την πολιτική που γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση, αντί να διεκδικεί, εφάρμοσε την πολιτική «να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι». Με την φιλανθρωπία και την εφαρμογή των περιορισμένων απαιτήσεων, στο όνομα του «τι να κάνουμε;», διαφήμιζε τα συσσίτια, τα μεταχειρισμένα ρούχα, τα κοινωνικά ιατρεία και παντοπωλεία.

Από δίπλα και οι αριστεροί ψάλτες του ΣΥΡΙΖΑ, που πρωτοστατούν στις δομές διαχείρισης της φτώχειας, με διακηρυγμένο το στόχο τους για διεύρυνση και θεσμοθέτηση της και κοινό μέλημά τους τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, (όπως διαφημίζουν στα έντυπά τους) μη τυχόν δηλαδή καταφέρει ο λαός μας να σηκώσει κεφάλι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο πλευρό της Επιτροπής Ανέργων Κορυδαλλού, πρωτοστάτησε στην ταξική αλληλεγγύη. Με το σύνθημα «Κανένας μόνος του στην κρίση», απλώνοντας το χέρι για να σηκωθούν, να οργανωθούν, να αντισταθούν και τελικά μαζί να ανοίξουμε το δρόμο, για να απαλλάξουμε απ’ το σύστημα που γεννά τη βαρβαρότητα, τη φτώχεια και την ανεργία, που την έχει ανάγκη για να μειώσει διαρκώς τις απαιτήσεις μας.

Η Επιτροπή Ανέργων και η Λαϊκή Συσπείρωση, στέκονται στην πλευρά της ανακούφισης από την καθημερινή δυσβάσταχτη κατάσταση που η ανεργία έχει δημιουργήσει, χωρίς να διαφημίζει, γιατί στόχος της είναι η χειραφέτηση, η εμπιστοσύνη στη δύναμή τους και όχι ο εγκλωβισμός τους στην αναμονή του σωτήρα, που παραμονές εκλογών πλήθυναν, πετώντας τους στη δουλειά με το κομμάτι, τάζοντάς τους 2μηνα και 5μηνα, μέχρι να περάσουν οι εκλογές και με τις πολιτικές τους αποφάσεις να τους χώσουν ακόμα πιο βαθιά στον πάτο του βαρελιού.

Σ’ αυτό τον κόσμο που στενάζει από την ανεργία του λέμε ξεκάθαρα, το πιάτο φαί που σου τάζουν, είναι ποτισμένο το δηλητήριο της υποταγής. Το δικαίωμά σου στη δουλειά και στη ζωή το παζαρεύουν. Κι’ αυτό πρέπει να ‘ναι το κριτήριο ψήφου σου! Γύρνα τους την πλάτη. Ψήφισε και πορεύσου με αξιοπρέπεια που προσπαθούν να σου στερήσουν.

Στην εφαρμογή όλων των παραπάνω, ο νυν Δήμαρχος δεν ήταν μόνος του, μαζί του ήταν και τα πρωτοπαλίκαρά του και Αντιδήμαρχοί του από πολλές θέσεις ευθύνης (όπως καυχιούνται) κ. Μελάς, κ. Δημόπουλος και ο κ. Διάκος, της «Πρώτης Πόλης», αλλά και η κ. Κυλάκου με τη γνωστή τακτική του «ναι μεν αλλά».

Όλοι μαζί αποδέχθηκαν και εφάρμοσαν τον «Καλλικράτη», με όλες τις επιταγές του. Οι πρώην αντιδήμαρχοι (κ. Μελάς και κ. Δημόπουλος), που σήμερα κατεβαίνουν «δήθεν» ανεξάρτητοι, κι αυτοί υποψήφιοι Δήμαρχοι, αποτέλεσαν στελέχη και οι δύο τους, του καραβιού του ΠΑΣΟΚ που βουλιάζει. Ο κ. Δημόπουλος διετέλεσε επί σειρά ετών Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ στον Κορυδαλλό, αλλά ή ντρέπεται να το πει ή μάλλον δεν πουλάει πια.

Τα προγράμματά τους πανομοιότυπα, αποδοχή του μοντέλου Δήμου – Επιχείρηση, των ιδιωτικοποιήσεων, της φορομπηξίας, της ανταποδοτικότητας (το ΔΩΡΕΑΝ έχει πεθάνει στο λεξιλόγιό τους). Παλεύουν να γίνουν το μαξιλαράκι της δικαιολογημένης λαϊκής οργής και δυσαρέσκειας. Προεκλογικά χτυπούν φιλικά στην πλάτη τους εργαζόμενους και τάζουν θέσεις εργασίας, το χέρι όμως δε σηκώθηκε ποτέ στα Δημοτικά Συμβούλια, για να στηρίξει το δικαίωμα τους στην μόνιμη σταθερή δουλειά, για να στηρίξει μέτρα ανακούφισης των ανέργων που σήμερα τους μοιράζει σακούλες ο ένας και δωρεάν εξετάσεις ο άλλος.

Ο κ. Μελάς εντοπίζει την πολιτικής φύσεως διαφωνία του, όπως λέει ο ίδιος, σε ζητήματα εκδημοκρατισμού και διαλόγου της κοινής τους έως τώρα παράταξης. Άραγε αυτό καίει τους Κορυδαλλιώτες και όχι η βασική πολιτική του συμφωνία και στήριξη στην πολιτική που εφαρμόστηκε;

Δεν υποχώρησε, λέει ο ίδιος νωρίτερα από αίσθημα ευθύνης απέναντι σ’ αυτούς που τον ψήφισαν. Αυτό το αίσθημα ευθύνης δεν τον έκανε εκείνον και όσους τον ακολούθησαν στο νέο του συνδυασμό, να καταψηφίσουν έστω και μια φορά αυτά για τα οποία σήμερα καταγγέλλουν την νυν διοίκηση; Την παρακράτηση μισθών των εργαζομένων, να καταγγείλουν την ύπαρξη απλήρωτων εργαζόμενων όπως έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση; Να καταψηφίσουν έστω μια φορά τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα 5μηνα, ν’ απαιτήσουν να δοθούν τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές; Όλα αυτά δηλ. που σήμερα καταγγέλλουν αλλά τα ψήφισαν και τα στήριξαν όλα.

Σήμερα διαμαρτύρονται για το έργο της ανάπλασης της πλ. Μέμου και της Δημητρακοπούλου. Όλοι μαζί όμως τα ψήφισαν. Η στάση του λοιπόν απέναντι σε όλα αυτά αλλά και σε όλα όσα προαναφέραμε, περιγράφοντας τη νυν Διοίκηση, αποτελεί την πολιτική στάση με την οποία πορεύεται. Με «τα λόγια και τα λόγια, χτίζω ανώγεια και κατώγεια» λέει ο λαός μας. Όμως η στάση του και το προεκλογικό του πρόγραμμα άλλα λένε.

Αλλαγή διαχειριστή ζητά για να φορτώνει άλλος στην πλάτη του υποζυγίου δημότη τα βάρη των αντιλαϊκών επιλογών. Άλλωστε το έργο του πιο καλού και δημοκράτη διαχειριστή το ζήσαμε ξανά στις προηγούμενες εκλογές στην εναλλαγή του προηγούμενη Δημάρχου από τον νυν και τα αποτελέσματα τα ζούμε στο πετσί μας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Δημόπουλος, που λίγες μέρες πριν αποχωρήσει από το συνδυασμό του κ. Κασιμάτη, εισηγήθηκε και ψήφισε τον προϋπολογισμό του ’14. Άλλωστε δεν έλειψε η ψήφος του και οι υποστηρικτικές τοποθετήσεις του ως Αντιδήμαρχου σε όλη τη διάρκεια της θητείας του. Θυμήθηκε την περιβαλλοντική επιβάρυνση από τα έργα του ΜΕΤΡΟ τώρα, παραμονές εκλογών, αυτός ο οποίος υπήρξε συνομιλητής με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ επί Δημαρχίας του κ. Χρήστου.

Στο πρόγραμμά του στηρίξει τον Καλλικράτη, ζητά εξομοίωση των δημοτικών τελών, λες και πρόκειται για ζήτημα επιμέρους αδικιών και όχι της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής που έχει στηρίξει. Το πρόγραμμα του βήμα δεν κάνει προς την απέναντι όχθη της διεκδίκησης με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες. Μας ζητάει ν’ αφήσουμε πίσω μας την υπάρχουσα «δυναστεία» της οποίας υπήρξε εκλεκτό μέλος έως πρόσφατα και ποιος ξέρει ίσως τα ξαναβρούν στο μέλλον. Σίγουρα όμως θα πορευτούν χέρι χέρι στη μάχη των Ευρωεκλογών.

Το αριστερό εξαπτέρυγο του Ευρωμονόδρομου στον Κορυδαλλό αποτελεί ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ «Πάμε Αλλιώς». Μόνο που δεν πάνε αλλιώς. Πάνε σταθερά και πάγια στο δρόμο που χαράζει η πολιτική της Ε.Ε., όπου ράβει κοστουμάκι ο Πρόεδρός τους για επικεφαλής της Κομισιόν.

Ζητούν από το λαό να τους ψηφίσει για να φέρουν «αλλαγή στο Δήμο, ανατροπή παντού».

Πώς το εννοούν αλήθεια την ανατροπή παντού; Μας λένε πως στις 25 ψηφίζουμε και στις 26 φεύγουν. Για να δούμε όμως τι θα μείνει; Η τελευταία συνέντευξη του κ. Τσίπρα ήταν αποκαλυπτική. Τίποτα δεν μπορούν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από μια τέτοια επιλογή. Ούτε τη δευτέρα παρουσία δεν θα δουν άσπρη μέρα, (γιατί δεν είναι και Χάρι Πότερ).

Ποντάροντας «να φύγουν» παίζουν τους σωτήρες για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή ψήφο στη στρούγκα της αναμονής χωρίς τέλος, της ελπίδας χωρίς προοπτική. Με τη θέση τους καθυστερούν, βάζουν εμπόδια στην πιο μαζική, την πιο οργανωμένη ανασυγκρότηση του κινήματος, βάζοντας τις ανάγκες μας σε λίστα αναμονής.

Αλλαγή στο Δήμο! Άραγε όπου ήταν διοίκηση των Δήμων, οι Δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ, τι αλλαγή είδαν οι λαϊκές οικογένειες; Προσκυνώντας την Ε.Ε., αποδέχονταν συμπράξεις δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, πρωτοστάτησαν στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, νοίκιαζαν εργαζόμενους από ΜΚΟ, συμφωνούσαν στη σύσταση ΚΟΙΝΣΕΠ, στη διαχείριση της φτώχειας και ουκ έστιν τέλος.

Όποιος τα ακούει αυτά και διαβάζει τα φυλλάδια της κ. Κυλάκου και του συνδυασμού «Πάμε Αλλιώς» νομίζει πως μιλάμε για παράταξη άλλου κόμματος. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια, λέει ο λαός μας και τα πρακτικά των δημοτικών συμβουλίων είναι αδιάψευστος μάρτυρας της στάσης τους.

Τέρμα λοιπόν οι αριστερές προεκλογικές κωλοτούμπες για να εγκλωβιστεί κι άλλος κόσμος από τον τυχοδιωκτισμό τους.

Η κ. Κυλάκου και το «Πάμε Αλλιώς» καταγγέλλουν σήμερα (προεκλογικά) τη σύναψη σύμβασης του Δήμου με την αμαρτωλή ΜΚΟ «Νόστος». Δεν λέει όμως ότι η πρώτη σύμβαση που υπέγραψε η εν λόγω ΜΚΟ ήταν με το Δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ στη Ν. Ιωνία, κ. Γκότση, που η κ. Κυλάκου έφερε σε εκδήλωσή της στον Κορυδαλλό.

Στο Δημοτικό συμβούλιο του Κορυδαλλού στις 1/2/12 για τη σύμβαση με τη ΜΚΟ Νόστος η παράταξη της κ. Κυλάκου ψήφισε λευκό. Στην ίδια συνεδρίαση ψήφισε πάλι λευκό για πρόσληψη προσωπικού με σχέση ιδιωτικού δικαίου διάρκειας 2 μηνών. Έτσι εννοεί την πάγια θέση της για το δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς.

Όσον αφορά τις ΚΟΙΝΣΕΠ και ειδικά την ΚΟΙΝΣΕΠ «Αναπνοή», που επίσης καταγγέλλει, ψήφισε Υπέρ, εκτός από τα άρθρα 5 και 7 που ήταν ανώδυνα.

Απορίας άξιο είναι και η απουσία της παράταξης «Πάμε Αλλιώς» του ΣΥΡΙΖΑ, όταν συζητιόταν η ίδρυση ΣΕΚ, έξοδος δηλαδή από τη σχολική ζωή μετά τα 15, ανήλικη φθηνή εργασία και μαθητεία, ψευτοκατάρτιση και δια βίου μάθηση. Η απορία μας λύθηκε για την απουσία σε τόσο σοβαρή συνεδρίαση, όταν είδαμε να φιγουράρει στο ψηφοδέλτιό της ο Πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ, η οποία ομόφωνα εισηγήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλωστε στην ίδια συνεδρίαση ήρθε και η τροποποίηση της σύμβασης με την ΚΟΙΝΣΕΠ με τον ΠΕΣΥΔΑΠ που ο συνδυασμός της είχε υπερψηφίσει.

Η κριτική τους για τον προϋπολογισμό είναι κενή, αφού κρύβουν ότι είναι ενταγμένος στα πλαίσια της στρατηγικής της Ε.Ε. που προσκυνούν. Ενώ διαμαρτύρονται για την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης, εισηγούνται στην ΚΕΔΕ την αυτοτέλεια και αυτοδυναμία των Δήμων, που σημαίνει μεγαλύτερο χαράτσωμα της λαϊκής οικογένειας.

Καταγγέλλουν στο έντυπό τους το κούρεμα των παρακρατηθέντων πόρων, το οποίο στήριξαν.

Τέρμα λοιπόν τα ψέματα! Ο κόσμος που αισθάνεται «αριστερός» πρέπει χωρίς ταλαντεύσεις να σταθεί στο πλευρό του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, που θα καταθέσει την ψήφο του την επόμενη μέρα στους αγώνες σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, για να εμποδίσουμε τα μέτρα, για να κερδίσουμε κατακτήσεις, για ν’ ανοίξουμε το δρόμο για τις ριζικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο λαός μας.

Ο «ανεξάρτητος» συνδυασμός του κ. Διάκου, «Πρώτη Πόλη», ήταν και είναι συνδυασμός που στήριξε ανερυθρίαστα όλη την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, εξαρτώμενος πλήρως έως τώρα από τη Ν.Δ., τώρα έχει και νέα στηρίγματα, το ΛΑΟΣ και τον Καρατζαφέρη, τους ΑΝΕΛ, τους συντρόφους του, όπως τους αποκάλεσε, του Πατριωτικού Μετώπου…

Υπήρξε Αντιδήμαρχος της σημερινής διοίκησης και στήριξε όλα όσα έφερνε στο Δημοτικό συμβούλιο, δίνοντας συχνά τα εύσημα στον νυν Δήμαρχο για την καλή διαχείριση. Σήμερα μεταλλάχθηκε από «λαϊκή» δεξιά, όπως αυτοπροσδιοριζόταν, σε «πατριωτική» δεξιά και όλοι καταλαβαίνουμε τα εθνικιστικά πλοκάμια που απλώνονται κάτω από το ψηφοδέλτιο του, κρυμμένα κάτω από πατριωτικά προσωπεία. Γιατί ο γνήσιος λαϊκός πατριωτισμός δεν μπορεί να συμβαδίσει με τον εθνικισμό.

Η Χρυσή Αυγή δεν κατεβάζει ψηφοδέλτιο στον Κορυδαλλό. Κρύβονται όπως πάντα στη νύχτα, περιμένοντας μέσα σε άλλα φιλικά κείμενα ψηφοδέλτια. Να τους απομονώσουμε! Το φασιστικό μίσος τους δεν χωρά στις γειτονιές μας.

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

Απομένουν 10 μέρες που πρέπει να δώσουμε και αυτή τη μάχη με εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαού μας, να πάρει την υπόθεση της ζωής του στα χέρια του, οργανωμένος, ν’ ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές προς όφελός του.

Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση είναι δύναμη στα χέρια του λαού μας την επόμενη μέρα. Θα κατατεθεί στην ανασυγκρότηση του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα αποτελέσει την πιο δυνατή ΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στη βάρβαρη πολιτική τους, είτε από θέση διοίκησης, είτε αντιπολίτευσης.

Στις μέρες που απομένουν με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι και της Λαϊκής Συσπείρωσης, να φτάσει μήνυμα ελπίδας σε κάθε λαϊκό σπίτι.

ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ.

(εκτύπωση)

(άκουσέ τη)

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: